tiistai 31. toukokuuta 2016

Dream Job Come True

29.5

Ihan kiva palata tavalliseen arkirutiiniin. Aamulla ruokin hepat, päästän ne ulos parintunnin kuluttua ja siivoan tallin. Paikalle saapuu itävaltalainen nainen ja vien hänet vaellukselle. Kun palaamme kello yksi, käyn nopeasti syömässä ja laitan sitten kahdeksan hevosta valmiiksi ja lähdemme seitsemän espanjalaisen kanssa vaellukselle. He ovat aloittelioita ja pelokkaita, joten kävelemme koko matkan. Ratsastan Ausilla, joka on yksi lemppareistani. Se on vielä vähän osaamaton ja säikähtelee välillä (kerran omaa varjoansa),mutta pärjää erittäin hyvin johtavana hevosena.

Ehdin laittaa hevoset takaisin laitumelle, kun yksi amerikkalainen turisti saapuu paikalle. Laitan Freyan ja Visan pikaisesti kuntoon ja eikun matkaan. Asiakas on osaava ja kuljemme nopeaa tahtia töltäten ja laukaten, jutellen ja kävellen välillä. Maisema on maagisen sumuinen. Kuljemme pitkän matkan, mutta olemme silti jo tunnin kuluttua takaisin tallilla. Laitan hikiset heppaset ansaitulle levolle ja ruokin muut. Juttelemme Iiriksen kanssa ja sovimme ensi tiistaille ratsastusretken.

30.5

Aamulla ruokin taas hevoset ja siivoan tallin. Sää on harmaa, mutta lämmin. Asiakkaita ei kuulu. Syön ja torkun. Päivää piristää ihana lahja asiakkailta! Olimme keskustelleet kirjallisuudesta ja olin maininnut kaipaavani lukemista, joten he muistivat minua kirjalahjalla.
" Kiitos ihanasta ratsastusvaelluksesta! Löysimme muutaman kirjan, joista ajattelimme sinun pitävän. Hyvää kesää! "

Illalla käyn ihanalla ratsastusretkellä Freyjan kanssa. Se on yksi lemppareistani: nopea ja innokas ratsu. Laukkailemme kukkuloilla ja nautin lämmöstä ja viilentävästä sateesta. Saavumme takaisin tallille, päästän Freyjan ansaitulle levolle ja lähden hakemaan traktorilla uutta heinäpaalia talliin. Vähän kokeilemalla se hoituu ja läheltä piti tilanteilta en välty. Onnistun kuitenkin saamaan paalin kunnialla sisälle, vaikka asetankin sen kyljelleen vaikeuttaen hieman sen purkamista.

31.5
Aamuruokintojen jälkeen käyn kävelyllä rannassa. Ilma on lämmin ja merikin on melkein tyyni. Nautiskelen ja keräilen mielenkiintoisia kiviä ja simpukoita taskuihini. Takaisintullessa siivoan muutaman muoviroskan reitiltäni.

Kymmeneltä vien kolme turistia mukavalle vaellukselle. Tallille tullessamme seuraavat asiakkaat odottavat jo vuoroaan, ja vaihdan pikaisesti levänneet hevoset seuraavalle vaellukselle. Kaikki sujuu hyvin, mutta Fynin satulavyö löystyy niinpaljon, että satula pyörähtää ympäri tipauttaen ratsastajan selästä. Onneksi mitään vakavampaa ei tapahdu, kiristän satulavyöt ja jatkamme hyvillä mielin. Saavumme taas takaisin talille ja taas pääsen hevsten vaihdon kautta uudelle vaellukselle. Neljältä saavumme takaisin ja pääsen siivoamaan tallia.
Olen lähdössä Iiriksen kanssa iltaratsastukselle, kun paikalle saapuu vielä yksi turisti. Toivottelemme Iiriksen kanssa mukavat illanjatkot, ratsastan takaisin tallille ja laitan Visan asiakkaalle kuntoon. Kävipä tuuri, asiakkaalla on paljon kokemusta, joten voimme tölttäillä ja laukkailla paljon. Visa ja Freyja ovat molemmat energisellä tuulella, ja kiidämme kuin tuulispäät rannalla. Maailman ihanin työ. Illalla Elsa on ostanut kaikille hampurilaiset, ja syömme ne portailla nauttien lämpimästä ilta-auringosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti