torstai 5. toukokuuta 2016

Uusia tuttavuuksia

5.5
Aamuyöllä minua pitää lahjakkaasti hereillä ikkunani ulkopuolella kirkuva rastas.

Kymmeneltä tallille saapuu kaksi sveitsiläistä turistia uhmaamaan ulkona raivoavaa räntämyrskyä. Idynn kulkee edellä ja minä pidän perää nuorella, vielä koulutuksessa olevalla hevosella, Ásilla. Se on hyvin arka ja herkkä kaikille liikkeilleni. Vaihtaessani asentoa tai lyhentäessäni ohjia, se säikähtelee, mutta on kuitenkin kuuliainen ja tekee parhaansa. Hetken kuluttua se pärskähteleekin rentona ja tyytyväisenä.

Saavuttuamme takaisin talliin Idynn näyttää vieraillemme huoneen, sillä he aikovat yöpyä tilalla. Laitan paikat kuntoon seuraaville asiakkaille ja menen ruokatauolle. Tauolla juttelen sveitsiläisten kanssa mm. eri kielistä ja niiden eroista. Esittelen heille hieman taloa ja toivotan tervetulleeksi.

Seuraavan, tällä kertaa kuuden hengen ryhmän pitäisi saapua kahdelta, ja menemme Idynn kanssa hakemaan hevosia laitumelta. Ulkona tuulee kovaa, ja hevoset ovat villillä tuulella. Joudumme hetken odottamaan, että ne rauhoittuvat ennenkuin saamme ne tuotua sisälle. Harjaamme ja satuloimme hevoset ja yritän opetella kaikkien nimiä. Ás(=ensimmäinen), Visa(=runo), Freya(=rakkauden jumalatar), Elting, Theysir, Salmon, Lalli, Alta... Kaikki hevosten nimet tarkoittavat jotakin, ja Idynn sekä Bjarni tuntevat kaikki 150 hevostaan nimeltä.

Kello on jo melkein puoli kolme, eikä asiakkaista näy. Idynn on närkästynyt, ja sanoo, että joskus harvoin asiakkaat eivät muista tai viitsi ilmoittaa peruuntumisesta. Laitamme hevoset takaisin laitumelle, ja alamme siivota karsinoita.

Illalla menen takaisin tallille ottamaan hevoset sisään. Fynillä on haava silmäkulmassa ja korvassa joten haen Idynnin. Laitamme haavoihin aloe vera-geeliä. eläinlääkäri on jo käynyt katsomassa hevosta, eikä sillä pitäsi olla mitään hätää. Ruokin hevoset, lakaisen lattiat, ja suuntaan sitten iltapalalle. Juttelen toisen sveitsiläisen kanssa, kerron työharjoittelukokemuksistani ja hän kertoo omista kokemuksistaan arkkitehtuurialalla ja työharjoittelustaan Ranskassa. Vetäydyn yöpuulle toivoen, ettei rääkyvä rastas palaa ikkunani taakse tänä yönä.

2 kommenttia: