sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Karjanajoa!

15.5
Nukun aamulla pitkään ja yhdentoista aikaan lähdetään siirtämään hevosia laitumelta laitumelle. Hyppään Freyan selkään ja menoksi! Tiukkoja käännöksiä ja kiitolaukkaa pellolla! Aivan mahtavaa! Adrenaliini sykkii suonissa ensimmäisen ajon päätteeksi ja Freya läähättää hiestä märkänä. Annamme hevosten levätä hetken.
Seuraavaksi siirrämme varsat Yksi tohelo tarttuu lankoihin, mutta pääsee pyristeltyä vammoitta irti. Paimennamme ne onnistuneesti maneesiin, jossa pistämme ne hetkeksi kasinoihin odottamaan siirtoa. Talli on täpötäynnä hevosia ja varsat huutavat emojaan. Ne ovat jo kuitenkin tarpeeksi vanhoja vieroitettaviksi.

Kahdelta saapuu viisi turistia ja lähdemme Freyan, Lallin, Oskin, Salmonin ja Theysirin kanssa liikkeelle. Itse ratsastan vähän säikyllä, mutta tottelevaisella nuorukaisella, jonka nimi ei vielä jäänyt mieleeni. Vaellus sujuu hyvin, vaikka Freyalla ratsastava canadalainen ohittaa minut ohjeistani huolimatta jatkuvasti. Pyydän Oskilla ratsastavan kokeneen asiakkaan viereeni tölttijakson ajaksi. Canadalainen kiljuu ja nauraa innosta takanamme. Muutkin vaikuttavat tyytyväisiltä ja hevoset saavat kiitosta vaelluksen päätteeksi. Varsinkin Freya oli ihana ja saa poseerata miljoonassa kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti