maanantai 16. toukokuuta 2016

Tippiä

16.5
Ruokin hevoset ja siivoan tallin. Yöllä sää on muuttunut kauniin aurinkoisesta harmaan talviseksi. Maassa on lunta, joka onneksi sulaa päivän mittaan. Kylmä viima sen sijaan jatkuu ja välillä se tuo mukanaan muutaman lumihiutaleen.
Kahdelta saapuu kaksi amerikkalaista turistia. Matkalla Theysir hieman pelleilee, mutta muuten kaikki sujuu hyvin. Yritän aina korostaa, että on tärkeää pysyä takanani, koska silloin hevoset seuraavat minun hevoseni reaktioita ja on todennäköisempää, että ne pysyvät rauhallisina. En voi myöskään auttaa ketään, jos minut ohitetaan.

Viideltä saapuu yhteensä viisi turistia. Kaksi saksalaista ja kolme amerikkalaista, joista yksi amerikkalainen on kokeneempi ratsastaja. Olemme lähdössä Fynin, Oskin, Salmonin, Freyan, Lallin ja Eltingin kanssa pihasta, kun huomaan Altan poukkoilemassa vapaana. Hyppään alas Fynin selästä ja otan sen kiinni. Aitauksen edessä se kuitenkin päättää, ettei halua takaisin muiden luo. Onneksi Lallin ratsastajalla on kokemusta karjanajosta, ja hän saa ajettua Altan maneesiin. Laitan sen Visan kanssa karsinaan odottamaan, ja pääsemme lähtemään ryhmän kanssa.
Kaikki sujuu hienosti. Teemme lyhyitä tölttipätkiä, sillä osa ratsastajista on hieman arempia. Kaikki ovat tyytyväisiä ja saan amerikkalaisilta tippiä 20 dollaria. Amerikkalaiset haluavat auttaa hevosten hoidossa, ja laitamme yhdessä satulat takaisin hyllyille ja viemme hevoset laitumelle. Hieman lisähommaa kuitenkin aiheutuu, kun he avaavat suitsien soljet ottaessaan ne hevosilta pois.

Kello on seitsemän ja ruokin hevoset, lakaisen lattiat, unohdan muutaman hevosen ulos, otan ne sisään, ruokin nekin, lakaisen lattiat uudestaan, huomaan lantakasan lattialla, siivoan sen kottikärryihin ja lakaisen vielä kerran lattiat. Tehokkaammin sitten ensikerralla... Heitän kissoille kourallisen nappuloita yöksi ja kävelen Salkan kanssa takaisin asunnolle. Sillä riittää energiaa: se juoksee onnessaan jokaisen ilmaan nousevan linnun perään ja jahtaa sitä maasta käsin,kunnes joku kutsuu sen sisälle nukkumaan. Höpsö koira.

1 kommentti:

  1. Aika tasaisesti siellä näyttää ratsastajia käyvän mikä on hyvä asia yrityksen kannalta.

    VastaaPoista