perjantai 6. toukokuuta 2016

Hiljainen päivä

6.5
Annan hevosille aamuheinät ja tarkistan Fynin korvan ja silmäkulman haavat. Ne näyttävät jo paljon paremmilta.

Sveitsiläiset tulevat tallille maksamaan vaelluksen ja yöpymisen. Saan antaa heille hieman alennusta, koska on aina mukavaa saada vieraita kylään.

Seuraavat asiakkaat tulevat vasta viideltä, joten vietän hetken aikaa kissojen kanssa; istuskelen sohvalla ja kissat purisevat sylissäni. Ukona alkaa sataa räntää. Puoliltapäivin päästän hevoset ulos ja siivoan karsinat. Salka yrittää jatkuvasti paimentaa hevosia. Leikin sen kanssa pallolla.

Neljän maissa haen Visan, Freyjan ja Lallin laitumelta ja laitan ne kuntoon. Ulkona on hirveä räntämyrsky, kello lähestyy viittä, eikä turisteja kuulu. Puolituntia myöhemmin päästän pettyneenä hevoset takaisin laitumelle. Turistit tekivät taas oharit.

Siivoan Iiriksen pyynnöstä yhden erittäin likaisen karsinan. Tyhjennän sen kokonaan, sillä pohja on läpimärkä, ja laitan puhtaan purun tilalle. Otan hevoset sisälle ja ruokin ne. Putipuhtaan karsinan asukit näyttävät erityisen tyytyväisiltä.

Talolla Jussi kutsuu syömään muiden talon asukkaiden kanssa, tarjolla ei ole hevosenlihaa niinkuin aluksi vitsaillaan, vaan ihan puhdasta possua ja perunaa sipulikastikkeella, herkullista.


Salka paimentamassa

1 kommentti: