tiistai 17. toukokuuta 2016

Sunny Days...

17.5
Aamulla hevosten ruokinnan jälkeen saapuu 30 oppilaan ryhmä talutusratsastukseen. Satuloimme ja suitsimme Bjarnin kanssa kuusi hevosta ja kierrätämme lapsia pihan ympäri. Kaikki pääsevät kokeilemaan, maneesissa vähän ilman taluttajaakin. Lopuksi kaksi kokeneempaa tyttöä esittelee muille luokkalaisille töltin, ja lopuksi kaikki saavat aplodit.
Laitamme muut hevoset takaisin laitumelle, mutta jään odottamaan ehkä klo. 10 saapuvaa turistia Freyan ja Theysirin kanssa. Siivoan samalla karsinoita. Puolen tunnin päästä ketään ei edelleenkään kuulu, ja päästän kaksikon laitumelle.
Siivoan tallin loppuun, vaihdan tosen puolikkaan hevosista pihalle ja annan kolmen pikkuvarsan temmeltää hetken maneesissa. Siivoan myös yhden nurkkauksen roinasta ja raivaan tilaa satuloille.

Iltapäivällä otan rennosti. Huomaan ikkunastani tallikissan parvekkeella. En tiedä, miten se on sinne päässyt, mutta heti minut huomatessaan, se alkaa naukua. En voi vastustaa, ja otan sen hetkeksi viereeni sängylle. Mitä kehräystä ja leipomista siitä seuraakin! Voi toista, ihan kyljessä kiinni, ja jos vaihdan asentoa, se tunkee heti taas likelle. Ihana.

Illalla käymme Bjarnin ja Elsan kanssa uimahallissa. Ihanan rentouttavaa, aurinko paistaa, mutta ulkona puhaltaa kylmä viima, joka viilentää juuri sopivasti kuumassa altaassa lilluessa. Voisin kölliä vedessä koko illan. Vajaan tunnin loikoilun jälkeen lähdemme ja saan kutsun illalliselle. Kuuntelen, kun muut keskustelevat islanniksi ja yritän opetella joitain sanoja. Yksi isovanhemmista hyräilee Finlandia hymniä, ottaen minua vähän mukaan juttuihin. Ruoan jälkeen selailen hieman tintti-albumia islanniksi, ja moikkaan perheen lemmikkiundulaattia, joka ei taida hirveästi välittää veraista; se näykkii kättäni kun yritän tehdä tuttavuutta. Tänä iltana saan jättää hevosten ruokinnan välistä.

1 kommentti:

  1. On mukava, että ovat ottaneet sinut hieman kuin perheenjäsenekseen ja teette kaikenlaista yhdessä.

    VastaaPoista