keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Uimaan!


3.5. Aamulla sataa lunta. Iltapäivällä on aika hyvä sää: vain pientä tihkumista ja heikkoa viileää tuulta. Töitä tehdessä meinaa tulla jopa hiki.

Aamun hevosten ruokinnan jälkeen iltapäivällä menemme Bjarnin kanssa ruokkimaan isomman lauman laitumella. Bjarni siirtää traktorilla valkoiset dinosauruksen munat, minä kuorin muovit päältä ja avaan porttia. Ehdin ihastella merenrannan isoa aallokkoa ja hengittää syvään suolan- ja leväntuoksuista merta.
Kun olemme saaneet kaikki kahdeksan paalia siirrettyä, jään laitumelle siivoamaan muovi-,ja verkkoroskia muovisäkkeihin. Siivoilen roskia, ja pikkuhiljaa ympärilleni kertyy aikamoinen joukkio uteliaita turpia. Pysähdyn ja annan kaikkien tutustua rauhassa. Mieleen tulee Villi katse- elokuvan Tuire Kaimio villihevoslauman keskellä, vaikkakin minua ympäröi aika paljon vähemmä villit ja hyvinkin ahneet heppaset. Ne luulevat, että muovipussissa on leipää, ja pussit saavat kyytiä, kun jätän ne yksin.

Illalla hevosten karsinoiden siivouksen ja iltaruokinnan jälkeen lähdemme Bjarnin ja Elsan kanssa Husavikin uimahallille. Ostan samantien itselleni 10 kerran kortin. Uimahalli muistuttaa maauimalaa; altaat ovat ulkona. Nautiskelemme altaissa ja kuuntelen islannin kieltä. Kysyn muutamia sanoja, kerron mitä jo osaan ja arvailen joitakin. Osaan muutamia värejä ja eläimiä sekä tervehdyksiä.
Kokeilen myös islantilaista versiota saunasta. Se tuo mieleen höyrysaunan; kiuasta ei ole, ja huoneeseen puhalletaan kuumaa höyryä. Ilmassa on kummallinen haju.

Uimahallikäynnin jälkeen olo on virkeä ja rento samaan aikaan. Huomaan kuitenkin, että unohdin shampoon ja uimapukuni uimahallin pukuhuoneen penkille. Toivottavasti ensikerralla saan ne takaisin.


Husavikin uimahalli

2 kommenttia:

  1. Vai kuumissa lähteissä siellä polskitaan! Onko vesi sopivan vai liian lämmintä? Tuleeko se maanalta tulivuoren uumenista. Blue Lagoonista olen kuullut, lienee suosittu turistikohde Islannissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uimahalli muistutti tosi paljon Suomalaista maauimalaa, jossa altaat on vaan kunnolla lämmitettyjä. Vesikin tuoksui samalta kuin uimahallissa. Voi olla että vesi tuli maanalta ja siihen oli lisätty puhdistavat ainesosat? Ainakin ns. sauna oli varmaankin jotain geologista kaasua kun haisi niin jännältä ;D Vesi oli kyllä juuri sopivaa! Joo, Blue Lagoon on varmasti omaa luokkaansa, Husavikin uimahalli oli paikallisten suosima ihan tavallisen tuntuinen pieni uimahalli. Paikalliset käyvät siellä usein iltaisin ja meininki olikin tosi sosiaalista, kun tutut moikkailivat ja keskustelivat keskenään :)

      Poista