tiistai 10. toukokuuta 2016

Kaksi aika erillaista vaellusta...

10.5
Aamulla ruokin hevoset ja päästän ne ulos. Hevoset jäävät kuitenkin jumittamaan heinäpaalille ovensuuhun. Salkasta on kerrankin hyötyä: päästän koiran irti hätyyttämään ne pihalle säästyen itse vaivalta. Pitääpä jatkossakin toimia näin. Päivällä siivoan pihaa muovi- ja metalliroskista, sillä myöhemmin tällä viikolla tulee vierailijoita matkatoimistolta.

Iltapäivällä on kaksi yhden hengen vaellusta, ensimmäinen on kello kaksi ja toinen kello neljä. Väliin ei siis jää paljonkaan aikaa, joten otan neljä hevosta sisälle: Twistyrin, Visan, Lallin ja Freyan.

Asiakas saapuu ja lähdemme minä Twistyrillä ja asiakas Freyalla liikkeelle. Tai no, Twistyr pistää jarrut pohjaan heti pihassa. Taistelemme Twistyrin kanssa eteenpäin. Selitän asiakkaalle, että tämä on ensimmäisiä kertoja talven jälkeen, kun Twistyr otetaan vaellukselle. Twistyr hirnuu kovaa kavereilleen laitumella ja pysähtelee vähän väliä. Joella joudun taluttamaan sen yli. Freyakin alkaa hermostua Twistyrin käytöksestä, ja lähtee juoksemaan vastakkaiseen suuntaan. En voi tehdä muuta kuin toivoa, että asiakas saa käännettyä hevosen. Jos lähden perään, Freya luultavasti rohkaistuu ja juoksee tallille asti. Pidättelen Twistyriä, joka on kuin aikapommi allani. Se pysyy kutenkin käsissäni ja Freya palaa takaisin. Jatkamme matkaamme ja kokeilen jopa ratsujen vaihtoa: jospa Twistyr kulkisi paremmin toisen hevosen perässä. Tämäkään ei kuitenkaan toimi ja vaihdamme taas ratsuja. Puolenvälin jälkeen Twistyr onneksi rauhoittuu ja kulkee hyvin eteenpäin. Loppumatka sujuu hyvin ja kokeilemme hallitun tölttipätkän. Asiakas on tyytyväinen ja haluaa lopuksi vielä harjailla Freyaa.

Laitan Lallin ja Visan valmiiksi ja seuraava asiakas saapuu. Shannon on kokeneempi ratsastaja Walesista ja löydämme paljon yhteistä puhuttavaa. Ratsastamme rinnakkain, hevoset kulkevat hienosti ja sää on kesäinen. Shannon on erittäin vaikuttunut Islanninhevosista ja tölttäämisestä. Ratsastamme pitkiä tölttipätkiä rinnakkain, jutellen ja naureskellen. Tämä oli meille molemmille matkojemme kohokohtia.

Illalla käyn viemässä vaellusten maksut Bjarnille, ja hän kutsuu minut pizzalle perheensä kanssa. Katsomme Euroviisujen karsintoja ja jännitämme pääseekö Islanti (tai Suomi) jatkoon.

Lalli

Freya
Salmon

Aus

Tris

Fyni

Theysir

Twistyr

Visa


2 kommenttia:

  1. Taitavat olla melkoisia persoonia nämä Lalli, Freya ja kumppanit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ovat kyllä kaikki niin omanlaisiaan persoonia, ihania ja erilaisia :) <3

      Poista