maanantai 9. toukokuuta 2016

Tapahtumarikas päivä

8.5

Aamulla hevosten ruokkimisen ja laitumelle päästämisen jälkeen otan auton ja lähden ajelemaan. Käyn ensin Husavikissa hakemassa varaamani villapaidan ja lapaset. Ostan samalla myös pari lunninjalka-avaimenperää. Kalliiksi tulee, villapaitakin maksaa jo yli sata euroa...

Käyn kävelemässä Husavikin puutarhassa. Ilmassa tuoksuvat neulaset. Puron viertä kulkee polku ja vähän väliä vastaan tulee kauniita pieniä siltoja. Joen toisella puolella on aika hulppeannäköisiä kivitaloja.

Tankkaan auton ja lähden ajamaan Myvatniin. Sinne on noin 45minuutin ajomatka. Kierrän epäsäännöllisen muotoisen järven ja otan matkalta kyytiin saksalaisen liftarin, joka on matkalla Akureyriin. Voin tarjota kyydin Godafossin vesiputouksille asti.

Vesiputoukset ovat upeat. Otamme liftarin kanssa kuvia toisistamme putouksia vasten ja toivotamme sitten hyvät matkat. Saan vinkin Myvatnin kuumille lähteille. Matkalla pysähdyn moneen kertaan ottamaan kuvia upeista maisemista. Myvatnin luonnonkylpylää ympäröivä maa-alue on ihmeellinen: joka puolella maasta nousee höyrypilviä. Tuntuu kuin maa hengittäisi,ja sen henki haisee mädille kananmunille.

Kylpylä on täydellinen. Vesi on sameaa, vaaleansinistä ja ihanan lämmintä. Vesi höyryää peittäen muut ihmiset näkyvistä. Suljen silmäni ja nautin. Tuntuu kuin loikoilisin kuumalla hiekalla auringossa ja tuuli vilvoittaisi oloa. Tai kuin olisin saunassa ja ikkuna olisi auki tuoden välillä ihanan viilentävän tuiverruksen. Hiekkapohja rapsuttelee mukavasti jalkapohjia.

Rentoutuneena ja maha täynnä ravintolan antimista lähden ajamaan takaisin farmille. Palaan juuri sopivasti, sillä yksi saksalainen turisti odottaa pääsevänsä ratsastamaan. Turisti ratsastaa Lallilla ja minä Visalla. Aluksi turistia hieman jännittää, ja hän huomauttelee maaston haastavuudesta. Kerron hevosten olevan erittäin varmajalkaisia ja luotettavia. Ylitämme kivikkoisen joen, jossa hevosten pitääkin olla hyvin tarkkana siitä, mihin kavioillaan astuvat. Ne selviytyvät hyvin, ja turisti alkaa rentoutua. Vaelluksen päätteeksi hän on aivan ihastunut ratsuunsa, ja annan hänen harjata ja palkita Lallin heppanamilla.

Aurinko paistaa niin kauniisti ja iltaa on vielä jäljellä, joten päätän lähteä kävelylle rantaan. Upeat maisemat houkuttelevat, ja kävelen Eiderin vesiputouksille, noin 5 kilometrin päässä Saltvikin tilasta. Ehdin takaisin farmille juuri nukkumaanmenoaikaan mennessä.
Godafoss

Hepat aivan rantakallioiden reunalla laiduntamassa

Myvatn luonnonaltaat


Näkymät Eiderin läheltä


Myvatnin ravintolan antia, hinta oli suolainen...




1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää - sekä putous, lämpimät altaat että annos. Toki taitaa olla kallis maa..

    VastaaPoista