sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Hupiratsastelua

14.5
Aamulla katson ulos ikkunasta, aurinko paistaa ja hevoset juoksentelevat vapaina pihalla. Juoksen pihalle ja paimennan ne tallia kohti. Onneksi joku on tallilla ja avaa portit ja saamme hevoset aitaukseen.

Siivoan karsinat ja treenailen arimpien hevosten kanssa ihan vaan koskettamista ja taluttamista (siis niin että pidän leuasta kiinni) namien kanssa. Arimman kanssa ollaan päästy siihen, että antaa ottaa leuasta kiinni, mutta säikähtelee taluttaessa ja rynnii.  Kaksi uutta nuorta ja arkaa tulokasta ottavat opit hyvin vastaan. Jatkan harjoittelua aina kun on aikaa. Tärkeintä on, että itsellä ja hevosilla säilyy positiivinen mieli, katsotaan mihin ollaan päästy kahden kuukauden päästä vai ollaanko edetty ollenkaan.

Illalla käymme Idynnin ja muiden perheen lapsien kanssa ratsastamassa. Ratsastan Ausilla, joka on todella herkkä. Ás on mahtava, mutta omat kokemukseni hevosista ovat aika lailla tylsistyneistä tuntihevosista, joten mietin, olenko liian kovakourainen. Harjoittelemme tölttiä ja ravia. Ás on hyvä tölttääjä, joten takaisin tullessamme harjoittelemme ravaamista. Ás tarjoaa useaan kertaan tölttiä, mutta hidastan aina käyntiin ja kokeilen uudestaan, kunnes ravailemme rennosti takaisin tallille. Aus teki kovasti töitä ja on aivan hikinen. Palkkaan sen namilla ja laitan karsinaan iltaruoan kanssa.

Siirrämme pari hevosta toiselle laitumelle, ja saamme ratsastaa ilman satulaa minä Fynillä ja perheen nuorempi tyttö Salmonilla. Tölttäilemme ja Fyni tippuu välillä pomppivaan raviin. Tasapaino säilyy kuitenkin hyvin; Fynillä on leveä selkä ja iso maha. Pidän harjasta ja ohjista kiinni ja Fyni kulkee laitumella hienosti, teemme muutamia ympyröitä ja päästän sen sitten vapaaksi.

Saan kutsun katsomaan Euroviisufinaalia Bjarnin perheen kanssa. Tarjolla on hampurilaisia ja paikalla ovat myös isovanhemmat. Perheen lapsilla on hauskaa: isolla sohvalla on paljon tilaa, ja he kutittelevat toisiaan. Telkkari soi ja voittajaksi selviää Ukraina. Laulaja itkee onnesta, ja esittää laulunsa uudestaan. Ansaittu voitto. Juttelen Bjarnin kanssa seuraavasta päivästä. Saan käskyn nukkua huomenna pidempään, hän käy aamulla ruokkimassa hevoset. Kiitän ja toivottelemme hyvät yöt islanniksi.
auringonlasku
.

2 kommenttia:

  1. Nyt en muista, oliko Islannilla oma edustussävelmä tänä vuonna ja miten se pärjäsi. Näyttää kuitenkin euroviisut kiinnostavan pohjoismaissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oli niillä, ihan vetävä biisi ja ihmettelin kun ei päässyt jatkoon..

      Poista