torstai 12. toukokuuta 2016

Busy Day

12.5

Kymmeneltä saapuu kaksi amerikkalaista turistia. Lähdemme Visan, Lallin ja Freyan kanssa, ulkona on upea sää ja hevoset ovat pirteällä tuulella. Hyvä niin, sillä tälle päivälle on varattu kaksi muutakin vaellusta. Molemmat turistit ovat alottelijoita, ja varsinkin toinen heistä on arka kokeilemaan tölttiä. Testailemme lyhyitä pätkiä helpoissa kohdissa, jotta molemmat saisivat edes pienen maistiaisen islanninhevosten omasta askellajista.

Kahdelta saapuu neljän hengen ruotsalaisporukka. Retkelle lähtee Elting, Fyni, Salmon, Theysir ja Visa. Rannalla Salmon päättää, ettei se halua kävellä hiekassa ja vaeltelee kukkuloille. Ohjeistan muita odottamaan hetken ja jätän Visan kokeneimman ratsastajan huostaan. Kävelen rauhallisesti Salmonin luo ja talutan sen takaisin muiden luokse. Jatkamme matkaa ja loppumatka sujuu mallikkaasti. Tölttipätkätkin sujuvat oikein hyvin, vaikka minulla olikin epäilykseni neljän aloittelijan reippailuista.

Neljältä saapuu taas kaksi amerikkalaista turistia, isä ja tytär. Ralph on jo vanhempi mies, ja hevosen selkään pääseminen tuottaa hieman vaikeuksia. Annan hänelle tuolin avuksi ja avitan toiselta puolelta satulaa. Ralphilla ja Jessicalla on molemmilla jonkin verran kokemusta hevosista, ja Ralph ratsastaakin amerikkalaiseen tyyliin; yksikätisesti. Tämä tuottaa kuitenkin hieman ongelmia töltätessämme, sillä Lalli ei saa tarpeeksi tukea töltissä ja tipahtaa siksi raviin. Jessica ja Ralph saavat kuitenkin sopivia maistiaisia tölttäämisestä ja ovat innoissaan.
Palaamme juuri sopivasti hevosten ruokinta aikaan, ja päästän Lallin, Freyan ja Fynin lepäämään.

Kokeilen ottaa hevoset Salkan kanssa sisälle. Lähetän Salkan ulos ja menen itse sisään jättäen oven auki. Hevoset tulevatkin hyvää vauhtia sisälle, ja menevät astetta paremmin omille paikoilleen, koska voin seisoa niiden ja heinäpaalin välissä ohjaillen samalla kun Salka päivystää ovella. Ihan hyvä, katsotaan onnistuuko yhtä hyvin ensikerralla.

Ruokkiessani hevosia Bjarni saapuu paikalle ja kysyy kuulumiset. Kerron Salmonin seikkailuista, ja hän kehuu toimintaani. Jes!
Bjarni päästää minut lähtemään, jotta ehdin käymään kaupassa, huomenna saatamme lähteä käymään Akureyrissä.

Työntäyteisen päivän jälkeen on ansaitun levon aika. Kuvassa Freya ja Visa

1 kommentti:

  1. Sinusta on tainnut kehkeytyä jo hyvin ammattitaitoinen vaellusratsastusopas. Hienoa!

    VastaaPoista