sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Varsoja

1.6
Aamulla ruokin ja siivoan, muuten ei päivällä ole hommia. Iltapäivällä saan tehtäväksi maalata pari talon seinämää. Homma hoituu nopeasti, ja viideltä vien pari saksalaista turistia vaellukselle. Juttelemme paljon ja yritän parhaani mukaan vastata kaikkiin heidän kysymyksiinsä islanninhevosista. Retken jälkeen he ovat niin tyytyväisiä että pyytävät saada ottaa kuvan kanssani.

Lähden vielä viemään kaksi romanialaista ja kaksi tsekkoslovakialaista vaellukselle. He ovat arkoja, mutta teemme lyhyitä tölttikokeiluja. Kaikki sujuu hyvin. Palaamme tallille ja pääsen ruokkimaan hevoset. Kello kahdeksalta palaan majatalolle, ja paikalle saapuu kolme italialaista kysyen yösijaa. Toivota heidät tervetulleeksi ja laitan heille huoneen valmiiksi.

2.6.
Turisteja saapuu ovista ja ikkunoista! Kahdelta oli tiedossa neljän ihmisen ryhmä, mutta paikalle saapuu lakkaamatta lisää turisteja. Virtaus lakkaa viimein ja vuoroaan odottaa kymmenen turistia. Tässähän loppuu hevosetkin kesken. Pienen hektisen säätämisen jälkeen pääsemme viimein lähtemään.
Myöhemmin autan Bjarnia kouluttamaan varsoja rimuun ja taluttamiseen. Kolmesta varsasta yksi on erittäin luottavainen ja oppii nopeasti seuraamaan. Harjoittelen sen kanssa enemmänkin. Arempia varsoja totutan vielä kosketukseen enemmän.

3.6

Onpa kiva nähdä varsojen edistyvän niin nopeasti. Kaksi niistä antaa jos koskea todella hyvin. Kolmas piilottelee jatkuvasti kahden muun takana, ja mietin sen siirtämistä erilliseen karsinaan.

Aamulla vien kaksi turistia kierrokselle, he nauttivat kovasti, ja kutsuvat kylään Conneticutiin, jos sinne päin joskus eksyn. Kahdelta saapuu neljä, kaksi texasilaista ja kaksi espanjalaista turistia. Päätän tehdä vähän poikkevan reitin. Polku kuitenkin katkeaa kesken kaiken ja kävelemme kanervikossa. Joudumme ylittämään puron taluttaen hevosia. Esitän kokoajan tietäväni mitä teen ja turistivat ovat tyytyväisiä. Varmaankin eksoottinen kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti