sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Exploring...

Lumi on jo peittänyt aidat laaksosessa
Hepat seisoo pylly tuulta vasten
7.5
Herään valkoiseen aamuun. Yöllä on satanut lunta. Aloitan siis lumitöillä, sillä tallin oven eteen on tuuli kasannut ison kinoksen lunta. Ruokin hevoset ja käyn tarkastamassa aitauksien langat. Lumi on painanut ne maata vasten. Onneksi hevoset eivät ole lähteneet seikkailemaan.
Ravistelen lumet pois ja vaihdan yhden rikkinäisen eristimen uuteen. En saa kuitenkaan lankaa kiskottua eristimeen kiinni, joten teen väliaikaisratkaisun koukulla.

Päivällä sade lakkaa, joten voin ajaa pyyhkimettömällä laina-autollani Husavikiin. Sesonki ei vielä ole alkanut, eli mikään museoista ei lauantaina ole auki. Teen kuitenkin pienen kierroksen kävellen, otan kirkosta pari kuvaa ulkoa, sisälle kun ei pääse ja käyn juuri avatussa käsityökaupassa. Siellä myydään islantilaisen lampaan villasta tehtyjä villapaitoja, pipoja, huiveja, kaulureita ja lapasia, sekä mielenkiintoisia luuesineitä sekä linnun jaloista tehtyjä avaimenperiä. Kokeilen muutamaa villapaitaa. Myyjä on ystävällinen, mutta ei puhu kovinkaan hyvää englantia. Pystymme kuitenkin kommunikoimaan. Haluan ostaa itselleni villapaidan ja kahdet lapaset, toiset tuliaisiksi. Maksuksi ei kuitenkaan kelpaa kuin käteinen, joten joudun tulemaan myöhemmin uudestaan. Myyjä lupaa laittaa tavarat syrjään minua varten.

Viideltä olen taas laittanut Lallin, Freyjan ja Visan valmiiksi turisteja varten. Puolen tunnin kuluttua joudun taas pettyneenä päästämään hevoset takaisin laitumelle.
Siivoan jälkeni ja ruoki hevoset. Huomaan yhdellä hevosista haavan jalassa. Yritän katsoa tarkemmin, mutta hevonen on hyvin arka ja aristaa kosketusta. Aloitan siis koulutuksen! Haen heppanameja ja otan hevosen riimun kanssa pesupaikalle. Palkkaan ja kosken ja palkkaan ja suihkutan ja palkkaan... Pesen jaloista pois mudan, niin että näen haavan paremmin Se on onneksi hyvin pieni, pelkkä naarmu. Suihkutan siihen hieman aloe vera-suihketta ja laitan myös jotain hevosrasvaa, jota näin Idynnin laittavan Fynin haavoihin. Koulutus sujui hyvin ja arkajalka näyttää häkeltyneeltä, kun tilanne olikin niin positiivinen.

Illalla otan auton ja lähden ajelulle. Ajan ensin kirkkaan keltaiselle majakalle. Meri tuoksuu ihanan suolaiselta, aivan erilaiselta kuin Suomessa.
Jatkan matkaani pohjoiseen Tungulendingin satamaan, joka on vain 15 minuutin ajomatkan päästä Husavikin keskustasta. Se on Islannin harvoja rantoja, jolta voi löytää fossiileja ja hylkeen luita. Tälläkertaa bongaan vain ajopuita, levää, ihanan pyöreitä ja reikäisiä kiviä, sekä ison simpukankuoren. Paikka on ihana, meren tuoksusta ja aaltojen äänistä voisin nauttia vaikka kuinka kauan. Aurinkokin tulee esiin.
Husavikin kirkko

Husavikin kirkko

Käsityökaupan villa-antia

Vesilintujen jaloista tehtyjä avaimenperiä

Luunappeja yms. luusta tehtyjä tarvikkeita

luusta tehtyjä käyttöesineitä

Islanninlampaan sarvia, myynnissä oli kahta eri kokoa, kuvassa isommat n.ranteenpaksuiset sarvet. Ne olivat onttoja sisältä, eli kaipa niitä voisi käyttää ainakin juomapikareina ;D

















1 kommentti: