lauantai 21. toukokuuta 2016

Ihania ihmisiä ja hevosia (ja hyvää ruokaa)

20.5
Aamutoimien jälkeen kymmeneltä saapuu yksi saksalainen turisti kierrokselle. En tiennyt varauksesta ja saavun paikalle vähän myöhässä anteeksipyydellen. Laitamme yhdessä hevoset kuntoon ja pääsemme nopeasti matkaan. Asiakas toivoo vauhdikasta menoa, ja tölttäämme useita pätkiä. Visa vaikuttaa vähän vastahakoiselta ja kömpelöltä tänään.
Reissun jälkeen siivoan tallin ja laitan hevoset laitumelle. Kahdelta saapuvat turistit eivät saavu, joten sosialisoin varsojen kanssa; hengailen jonkin aikaa vain niiden seurassa karsinassa ja yritän totuttaa niitä ihmiseen. Ne ovat arkoja, mutta uteliaita. Varovasti ne kurottelevat, tuhisevat ja yksi maistelee vaatteitani. Ne oppivat nopeasti; tänään maneesijaloittelu ja karsinaan palaaminen sujui jo paljon sutjakkaammin. Omat toimetkin ovat ehkä hieman helpottaneet varsojen onnistumista; selkeä reitti, Salka pois tieltä ja paineen vähentäminen ovensuussa. Olen myös pyrkinyt palkitsemaan karsinaan menemisestä.

Illalla Iiris pyytää minut mukaansa ratsastamaan. Hän näyttää uuden vaellusreitin samalla, kun tölttäämme ja laukkaamme pieniä, muhkuraisia ja erittäin kapeit polkuja, kiipeämme jyrkänteitä ja ylitämme puron. Freya on aivan täpinöissään ja haluaisi jatkuvasti vain kiitää. Pohkeeni osuvat sen kylkiin, ja ovat aivan märät Freyan hiestä. Mikä kokemus!

Iltaruokinnan jälkeen Bjarni ajaa mönkijällä tallille ja opettaa sen käytön perusasiat. Voin käyttää sitä töissä esim. kerätessä roskia pelloilta. Saan kyydin kotiin (so cool!) ja kutsun illalliselle. Astun sisään ja saan toisen illalliskutsun Jussilta. Hampurilaisia vai kyljyksiä? Ehtisinkö maistella molempia?

1 kommentti: