keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Real Rodeo Show!

8.7.-12.7.

Pääsen taas ratsastamaan uudella sekopää tuttavuudellani Eldyrillä. Olemme Annan, Mirten ja Aileenin kanssa hallissa, kun kaikki hevoset saavat hepulin ja alkavat hypiä ympäriinsä. Eldyr räjähtää kuin pommi. Ensin kiidämme ympäri hallia pukkilaukassa ja menetän jalustimeni, sitten se ottaa neljä isoa tasajalka rodeoloikkaa ja pysähtyy sitten läkähtyneenä. Kaikki pysyivät selässä ja lähdemme pikapikaa ulos ennekuin mitään muuta ehtii tapahtua. Ulkona kaikki sujuu melko hyvin ja hevoset alkavat rentoutua. Otamme Mirten kanssa haasteen vastaan ja aiomme ratsastaa Tuulta ja Tulta joka päivä.
Ruokailun jälkeen haemme muutaman hevosen laitumelta alkvaa vaellusta varten. Ratsastan Rumban tallille ilman satulaa. Valmistelujen jälkeen ratsastamme vielä muita nuoria hevosia, samoja kuin eilenkin; nuori lahjakas tamma on paljon rauhallisempi kuin eilen. Se nousee hallissa kerran pystyyn mutta muuten se on rauhallinen, ja töltti on paljon parempi. Jättiläispeikkokin on jo paljon rennompi, vaikka töltti onki aika sekavaa vielä.

Seuraavina päivinä pääasiassa treenailen nuoria hevosia. Eldyr onnistuu saamaan minut alas selästä rannassa aikamoisen pukittelutaistelu jälkeen. Onneksi tiphdan jaloilleni, ja saan pdettyä ohjista kiinni. Nouse takaisin selkään ja laukkaamme edestakaisin rantaa niin, että Eldyr on aivan puhki. Se ei enää yritä mitään. Ratsastan kolme muuta hevosta ja kaikki sujuu hyvin Viimeiseksi lähden isolla pintolla liikenteeseen, mutta se pistää jarrut pohjaan kymmenen metrin päässä tallista. Kun annan pohjetta, se saa hepulin ja aloittaa hirveän rodeopukkisekoilun. Lopulta se hyppää korkealle, minä lennän vasemmalle, ja hevonen lähtee oikealle. Tipahdan jaloilleni. Hetken kuluttua lähdemme uudestaan, mutta emme yksin, ja kaikki sujuu hyvin.

Illalla lähdemme työntekijöiden iltamaan. Pääsemme vauhdikkaalle veneajelulle katselemaan valaita. Vene kulkee kovaa vauhtia aallokossa ja meno tuntuu aivan vuoristoradalta tai enemmänkin ratsastajina vertaamme sitä rodeoon. Veneilyn jälkeen menemme kaikki yhdessä syömään ravintola Salkaan. Saamme paljon positiivista palautetta työstäme ja mietimme miten voisimme kehittää toimintaa.



Aamulla valmistaudun lähtemään kymmenen vaellukselle, mutta saankin ilokseni kuulla, että lähdemme Mirten kanssa päiväksi auttamaan pitkälle vaellukselle. Ratsastamme nuoria (ja lihavia) hevosia ja oulutamme niitä samalla. Aloitamme Mirten kanssa lauman takana ajaen hevosia eteenpäin. Ne haluaisivat kovasti kääntyä takaisin kotia kohti. Yksi musta hevonen pääsee karkaamaan,jalähden kiitämään sen perään. Se ei kuitenkan suostu kääntymään, ja vaihdan sen ratsukseni. Se toimii onneksi hyvin koko matkan toiseen taukoon asti. Vaihdan nuoreen mustaan ruunaan, joka vaikuttaa rauhalliselta, mutta kun lähdemme liikkelle, se alkaakin pukitella. Saan sen kuitenkin taltutettua ja ravailemme muut kiinni. Egill alkaa kutsua minua rodeo Erikaksi, koska tykkään sekoilevista hevosista.
Ylitämme vielä Laxa joen, joka on leveä, mutta ei kovin syvä joki. Pohja on täynnä kiviä, joten etenemme varovasti. Vesi ulottuu ratsastaessa minua nilkkoihn, ja yritän nostaa jalkojani ylös. Hevoset kuitenkin roiskuttavat vettä ympäriinsä, eikä kuivana säily. Ohessa video joenylittämisestä:

https://youtu.be/UhstemXg4oA



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti